Alumnus Kevin Carson en zijn collega’s bestuderen met behulp van aankoopgegevens van miljoenen anonieme Amerikaanse consumenten hoe de consumentenbestedingen tijdens de pandemie zijn veranderd.

Alumnus Kevin Carson en zijn collega’s bestuderen met behulp van aankoopgegevens van miljoenen anonieme Amerikaanse consumenten hoe de consumentenbestedingen tijdens de pandemie zijn veranderd.

Alumnus van de Universiteit van Virginia Kevin Carson startte zijn bedrijf, Earnest Research, in 2011 omdat hij nauwkeurigere informatie wilde die laat zien hoe consumenten hun geld dag in dag uit uitgeven.

Negen jaar later kan het werk van Carson ons veel vertellen over de consumentenbestedingen tijdens het tumultueuze jaar 2020, en vooral tijdens een wereldwijde pandemie waarbij miljoenen mensen plotseling thuis in quarantaine zijn geplaatst.

Hij en zijn collega’s volgen de aankoopgegevens van miljoenen anonieme Amerikaanse consumenten en bieden een gratis versie van hun onderzoek aan overheidsinstanties en academici die de lopende COVID-19-pandemie bestuderen. Ze zijn ook een partnerschap aangegaan met de New York Times om inzichten te delen in gegevensrijke artikelen over uitgaventrends tijdens de pandemie en de buitengewone groei van online winkelen.

https://www.youtube.com/watch?v=oAEm24PWxUg

Advies hoe je online geld verdienen kunt

“Data zullen uiteindelijk het verhaal vertellen”, zei Carson, afgestudeerd aan de McIntire School of Commerce in 2002. “We willen waarde toevoegen en behulpzaam zijn in moeilijke tijden.”

Maloof: Algemene koopwaar en kruidenierswaren presteerden het meest en zagen de consumentenbestedingen – meestal verspreid over bijvoorbeeld een week – samenpersen tot minder, enkele reizen met meer uitgaven. Veel mensen hebben bijvoorbeeld hun boodschappen samengevoegd tot één grote wekelijkse reis. Bol master class heeft genoeg oefeningen.

Carson: Na UVA sloot ik me halverwege de jaren 2000 aan bij een hedgefonds, de eerste jaren van wat we nu datagedreven inzichten noemen. Ik was teleurgesteld over de kwaliteit van de beschikbare gegevens en besloot uiteindelijk om een ​​bedrijf op te bouwen dat nauwkeurige, grondige gegevens kon verstrekken aan iedereen die belang heeft bij het begrijpen van wat er gaande is in de consumenteneconomie. We zijn begonnen met het bouwen van een product datagedreven was, met nauwkeurige, bijna realtime inzichten in de prestaties van duizenden bedrijven, en dat kan uitpakken wat die prestaties aanstuurt.

Tegenwoordig is Earnest Research gericht op consumentenuitgaven, het bijhouden van miljoenen anonieme daadwerkelijke aankoopgegevens en het delen van die informatie met bedrijven en investeerders waarmee we samenwerken.

Online geld verdienen is gemakkelijk te doen

Maloof: We zien dat de consumentenbestedingen nog steeds dalen. Staten heropenen zich, maar dat betekent niet noodzakelijk dat mensen het prettig vinden om uit te gaan en uit te geven. In Texas en Georgia is de bestedingen bijvoorbeeld enigszins hersteld, maar een groot deel van die groei gebeurt nog steeds online. Daar zijn we echt op gefocust: het bijhouden van online versus winkeluitgaven als een belangrijk onderdeel van wat een succesvol herstel definieert. Geld bijverdienen kan ook online.

V. In welke sectoren zijn de uitgaven tijdens de pandemie gestegen?

Met name de online kruidenierswinkel kende een enorme groei, rond 150% in enkele weken. Dat is in wezen een stijging van de vraag in een jaar. Om het in perspectief te plaatsen: in de twee weken nadat veel thuisbestellingen in werking waren getreden, zag de supermarktsector dezelfde verkoopcijfers die we normaal gesproken zouden zien in de kerst- en Thanksgiving-weken bij elkaar.

In de detailhandel zien we opnieuw een splitsing van online en in-store prestaties. Winkelen in de winkel is enorm hard getroffen, maar online kleding en accessoires herstellen sneller na een eerste duik – vooral activewear, brillen en intieme kleding. Mensen besteden nog steeds aan kleding, zo niet in dezelfde mate als voorheen.